Litoměřice: „ZUŠka“ nabízí seniorům zdarma hudební vzdělání

20.05.2018 21:15

Senioři, kteří si přejí naučit se hře na hudební nástroj nebo zdokonalit ve zpěvu, mají příležitost splnit si svůj sen. Základní umělecká škola Litoměřice totiž pro ně připravuje vzdělávací program – Akademii umění III. věku. Pilotní semestr by měl být zahájen v říjnu.

Litoměřice: „ZUŠka“ nabízí seniorům zdarma hudební vzdělání
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Projekt ZUŠ minulý týden schválili radní města. „Určen je jak těm, kteří se chtějí pod odborným vedením našich pedagogů ve hře na hudební nástroj zdokonalovat, tak i úplným začátečníkům,“ vysvětlila ředitelka ZUŠ Dominika Valešková. Od června se může hlásit prvních deset studentů.

Akademie umění nabízí studium hry na klavír, varhany, housle, violu, violoncello, flétnu, klarinet, akordeon či zpěv a dramatický obor. Výuka bude probíhat v dopoledních hodinách. Přesný čas si student individuálně domluví s vyučujícím.

ZUŠ ve spolupráci s radnicí tak reaguje na zájem aktivních seniorů o umělecký obor. Cílem je zkvalitnit a zpestřit podzim jejich života kreativním způsobem. Studentům Akademie umění III. věku je nabídnuta možnost studovat zdarma.

V případě dotazů se můžete obrátit na ředitelku ZUŠ Dominiku Valeškovou na čísle 605 101 231.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…