Litoměřice: Za předzahrádky letos podnikatelé platit nemusí

03.06.2021 6:32

Litoměřičtí radní pokračují v pomoci místním podnikatelům. Poté, co loni do podpory podnikatelů provozujících živnost v nebytových prostorách vlastněných městem a uzavřených vládním rozhodnutím investovalo více než dva miliony korun, přišli s dalším rozhodnutím. Za letošní rok nemusejí hradit poplatek za zábor veřejného prostranství související s umístěním předzahrádek před provozovnami.

Litoměřice: Za předzahrádky letos podnikatelé platit nemusí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Odhadovaný dopad do rozpočtu města ale není příliš vysoký (zhruba 113 tisíc korun), protože poplatky za předzahrádky jsou v Litoměřicích ve srovnání s jinými městy poměrně nízké.

„Pomoc od města je vítaným krokem určitě nejen pro mě, ale i pro ostatní provozovatele gastropodniků. V této nelehké době je každá podpora příjemná,“ konstatoval v této souvislosti majitel litoměřické restaurace Johannahof Miroslav Prokůpek, který však již poplatek pro letošní rok stejně jako ostatní provozovatelé uhradil. Vrácen mu proto bude městem ve stejné výši formou daru.

Cílem podpory je zachování dostupnosti služeb občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…