Litoměřice: Zastupitelstvo schválilo příspěvek na blížící se vánoční akce

12.11.2021 18:35 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo na mimořádném zasedání schválilo příspěvek ve výši 300 tisíc korun na připravované vánoční akce Rozsvícení vánočního stromu, Adventní trhy a Vánoční trhy 2021.

Litoměřice: Zastupitelstvo schválilo příspěvek na blížící se vánoční akce
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Finanční obnos, jehož výše je totožná s předchozími roky, využijí Městská kulturní zařízení nejen na provoz trhů, ale také na inovaci jejich výzdoby a doprovodný program.

„Návštěvníky vánočních trhů čeká několik změn. Celá výzdoba se ponese v duchu „zlatých Vánoc“ a bude tak korespondovat s vizuálem města. Přibydou dekorativní prvky jako obří andělé, velké vstupní brány, novinkou bude také světelná kašna,“ prozradila ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích Michaela Mokrá.

Děti čekají workshopy a soutěže, mezi nimi i soutěž ve zdobení vánočního stromečku. Návštěvníci budou opět moci využít vánoční fotokoutek či oblíbenou Ježíškovu poštu. Obměna čeká také prostor trhu. „Naším cílem je vytvoření útulného, uzavřeného místa, které nebude narušovat koncepci Mírového náměstí. Z toho důvodu jsme zvolili i jiné umístění podia,“ dodala Michaela Mokrá.

Vánoční stromek se na Mírovém náměstí rozsvítí 26. listopadu, následovat budou Adventní trhy po dobu dvou adventních víkendů, a to 27. a 28. listopadu a 3. až 5. prosince. Vánoční trhy se otevřou od 10. do 23. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …