Litoměřice: Zodpovědné cyklisty strážníci odměnili bezpečnostními cykloprvky

31.07.2018 20:36

Vzorní cyklisté opět dostávali odměny. Děti, dospělí i celé rodiny jedoucí na kole po cyklostezce podél Labe obdrželi včera odpoledne dárky za správnou cyklistickou výbavu. V Litoměřicích probíhá i letos v průběhu letních měsíců kampaň Zdravého města Litoměřice a městské policie „Bez přilby už nevyjedu“.

Litoměřice: Zodpovědné cyklisty strážníci odměnili bezpečnostními cykloprvky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Cílem preventivní bezpečnostní akce je upozornit děti a jejich rodiče na správné cyklistické vybavení jako předcházení nebezpečí vzniku vážných úrazů při pádu z jízdního kola. Chceme také, aby si byli cyklisté vědomi, že jsou součástí silničního provozu, s čímž se pojí i správné užívání bezpečnostních prvků,“ poukázala na význam akce Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice.

„Na kole jezdím už od 4 let a nikdy nevyjíždím bez přilby,“ sdělila šestiletá Barbora Burianová (viz úvodní foto), která byla strážníkem městské policie a preventistou Robertem Čelkem seznámena s povinnou cyklistickou výbavou. Vzorní cyklisté obdrželi dárky v podobě bezpečnostních reflexních cykloprvků, jako například reflexní vesty, pásky, blikačky apod.

Akci pořádá Zdravé město Litoměřice ve spolupráci s městskou policií v rámci kampaně „Národní dny bez úrazu“. Na zajištění se dále podílely firmy Gerhard Horejsek a spol., s.r.o. a Cyklo & Hobby s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…