Litoměřice zahájily turistickou sezónu

08.05.2018 20:17

Turistická sezóna v Litoměřicích byla zahájena. Pro více než dvě stovky školáků připravilo město zdarma prohlídky podzemní expozice Důl Richard v proměnách času.

Litoměřice zahájily turistickou sezónu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Stalo se tak v den 73. výročí rozpuštění litoměřického koncentračního tábora (5. května 1945). Sezonu při této příležitosti odstartovalo i v České republice unikátní Muzeum křišťálový dotek s otisky dlaní českých i zahraničních osobností.

Nejen na téměř 200 školáků vycházejících z expozice, ale i na obyvatele města a jeho návštěvníky čekaly ve stánku v podloubí radnice před informačním centrem kvízy a soutěže spojené s drobnými odměnami a ukázkou propagačních materiálů města. „Zájemcům byla představena i nová turistická trasa s názvem ´Stezka za pivem a vínem´, na níž lidé poznají místa, která jsou úzce spjata s pěstováním révy vinné a vařením piva. Má několik zastávek zahrnujících i tři místní minipivovary, Klášterní vinné sklepy nebo expozici vín v hradu,“ popsala jednu ze zajímavostí vedoucí Odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Novinky v informačním centru

Novinkou letošní turistické sezóny je i před několika týdny instalovaný moderní infostánek města a společnosti Zahrada Čech na výstavišti a za několik týdnů také nová obrazovka ve zrekonstruované čekárně horního vlakového nádraží, přinášející cestujícím informace o atraktivitách a událostech města.

V informačním centru, které je během sezóny (až do 30. září) otevřeno sedm dní v týdnu, čekají na turisty nové suvenýry, propagační materiály Litoměřic i okolí, čokolády s fotografií města i nabídka místního vinařství. V loňském roce jeho služeb využilo 42 tisíc lidí, z čehož bylo 8 600 cizinců, mezi nimiž převládali německy hovořící turisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…