Litoměřický městský úřad je nejpřívětivějším v kraji

12.05.2018 14:50

První příčku v soutěži „Přívětivý úřad“ obhájil i letos za Ústecký kraj Městský úřad Litoměřice. Cenu od zástupců Ministerstva vnitra (MV) včera převzal v Praze tajemník úřadu Milan Čigáš. Druhé místo obsadil Most, třetí Děčín. Celkem se do soutěže přihlásilo 151 obcí s rozšířenou působností.

Litoměřický městský úřad je nejpřívětivějším v kraji
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Přívětivý úřad je soutěží mapující přívětivost a otevřenost obecních a městských úřadů vůči občanům. Prvenství si tajemník Čigáš cení, zároveň však cítí, že je závazkem a zároveň výzvou. „Ocenění nám potvrzuje, že jdeme správnou cestou. Je velkým úspěchem porazit magistrátní města a ocitnout se v jejich společnosti na prvních příčkách,“ uvedl Milan Čigáš.

V soutěži MV hodnotí poskytování nadstandardních služeb nebo běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Města jsou posuzována podle 51 kritérií hodnotících dostupnost, transparentnost a komunikaci úřadu, možnost participace občanů a další aktivity. V rámci soutěže ministerstvo každoročně vydává brožuru s příklady dobré praxe. Litoměřice se letos jako jediné pyšnily hned dvěma zveřejněnými příklady. Těmi jsou dobrovolnické aktivity úřadu a nedávno vydaná interaktivní výroční zpráva za rok 2017 dostupná na webových stránkách města. V uplynulých ročnících zaujal úřad například pořádáním prorodinných aktivit, nově vybudovaným Czech POINTEM v litoměřické nemocnici či bezplatnou právní poradnou. Má však mnohem více vstřícných aktivit, například rozklikávací rozpočet, tlumočníka pro neslyšící nebo nové mobilní aplikace. Pokračuje také v budování bezbariérového úřadu, od konce minulého roku je pro seniory a tělesně postižné otevřena kancelář s přístupem přímo z Mírového náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…