Litomyšl: Děti už do městské galerie neplatí vstupné

13.05.2017 21:18

Výtvarné tvoření a umění je pro děti stejně důležité jako sportování, hudba či pobyt v přírodě. Městská galerie Litomyšl se proto rozhodla od 1. května zpřístupnit výstavy v domě U Rytířů i expozici v Městské obrazárně dětem a mladistvým do 18 let zcela zdarma.

Litomyšl: Děti už do městské galerie neplatí vstupné
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Tímto v České republice ojedinělým počinem by galerie chtěla umožnit dětem ze všech sociálních i zájmových skupin, aby se mohly nejen svobodně setkávat s kvalitním výtvarným uměním, ale i jim nabídnout další možnosti a prostor pro trávení volného času, nebo jen místo, které mohou využít při čekání na další aktivity.

Volný vstup platí také pro školní skupiny i jejich pedagogický doprovod, pokud navštíví výstavu samostatně, nebudou platit žádné vstupné. Školy tak mohou část své výuky přenést do prostoru galerie, seznámit se s originálními výtvarnými díly i interiérem renesančního domu U Rytířů. V Městské obrazárně mohou obdivovat díla velikánů českého výtvarného umění – Julia Mařáka, Emila Filly, Josefa Čapka, Josefa Lady a dalších.

Školní i další zájmové skupiny mohou i nadále využít doprovodné programy vedené galerijní lektorkou, jejich cena zůstává stejná – 20 Kč / osoba. V ceně jsou zahrnuty i potřeby pro výtvarnou dílnu, kterou program obvykle obsahuje.

Pojďte si hrát nejen na hřiště, ale i do galerie! Těšíme se na Vás!

Zuzana Tomanová
Městská galerie Ltiomyšl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…