Litomyšl: Lázně ducha se loučí se „svým“ Václavem Kotkem

31.07.2019 7:34

Ve věku 66 let zemřel Václav Kotek, herec a manažer Divadla Járy Cimrmana. Od roku 2014 byl i v organizačním výboru Lázní ducha. Děkujeme za vše a věříme, že bude Lázním ducha držet palce i nadále – s Láďou Horáčkem, Olbramem Zoubkem, Petrem Šabachem i ostatními lázeňáky z druhého břehu.

Litomyšl: Lázně ducha se loučí se „svým“ Václavem Kotkem
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Ve věku 66 let zemřel Václav Kotek, herec a manažer Divadla Járy Cimrmana. Tuto smutnou zprávu jste možná zaznamenali i z celostátních médií. Václav začínal v divadle jako kulisák v roce 1973 a postupně se díky svým organizačních schopnostem propracoval do čela tohoto divadla a hrál dokonce i v mnoha hrách či filmech. Václav Kotek je otcem slavného herce a zpěváka Vojty Kotka.

Od roku 2014 byl však také v úzkém organizačním výboru Lázní ducha. Do Litomyšle ho přivedl Jaroslav Vencl, který tuto tradici zahájil a několik let i spoluorganizoval. Václav velmi rychle vycítil správný smysl a poselství této akce. Byl nositelem bláznivých nápadů, námětů scének i kontaktů napříč uměleckým světem. Dovolím si tvrdit, že měl Litomyšl i místní lázeňáky moc rád a rád se sem každý rok vracel!

Nikdy nezapomeneme na jeho sázení cimrmanovské švestky na dvorku Portmonea, výstavu Šikovní divadla Járy Cimrmana, úspěšnou výstavu Úsměvy Pavla Matušky či jeho role v zahajovacích scénkách. Devátý, desátý i další ročníky Zahájení litomyšlské lázeňské sezóny už budeme muset plánovat bez Václava…

Vašek miloval život, rád si dal pivo a před očima ho budeme mít i s jeho proslulými doutníky. Byl mistr převleků – každé Zahájení litomyšlské lázeňské sezóny dokázal překvapit. Bude nám chybět jeho humor, nadhled, nápady i organizační schopnosti. Nezbývá než poděkovat za vše, sklonit se před vším, co za svůj život dokázal a věřit, že bude Lázním ducha i nadále držet palce – s Láďou Horáčkem, Olbramem Zoubkem, Petrem Šabachem, Jardou Zvárou i ostatními lázeňáky z druhého břehu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…