Litomyšl: Rekonstrukce Zahájské ulice potrvá až do listopadu

22.09.2021 7:34

Připomínáme, že v červenci se začalo s dlouho plánovanou a diskutovanou rekonstrukcí inženýrských sítí a osvětlení na Zahájské ulici.

Litomyšl: Rekonstrukce Zahájské ulice potrvá až do listopadu
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Tento záměr zkomplikovala výběrová řízení, která vypisovalo nejenom město, ale i Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Od. 9. srpna začne uzavírka Zahájské ulice kvůli výkopovým pracím. 

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí

Kvůli nutné koordinaci prací se rozhodlo o následujícím harmonogramu:

12. července až 8. srpna je naplánována rekonstrukce plynovodu v ulici M. Švabinského, bez objízdné trasy.

15. července až 8. srpna budou dělníci pracovat v ulicích Družstevní a Jabloňová na pokládce nového elektrického vedení. V této lokalitě nebude určena objízdná trasa.

9. srpna až 30. listopadu bude rozkopaná Zahájská ulice rovněž kvůli rekonstrukci rozvodů elektřiny a plynu. Objízdná trasa povede po silnici II/358. Dopravní obsluze bude vjezd povolen.

Další etapa prací nastane příští rok, povrchy budou přes zimu provizorně upraveny pro provoz, aby se na jaře mohli dělníci vrátit a Správa a údržba silnic Pardubického kraje rekonstruovat silnici II/358, pod níž budou uloženy nové inženýrské sítě, a město v lokalitě dokončí výstavbu nového chodníku, vodovodu a veřejného osvětlení.

Jelikož se současně s rekonstrukcí sítí rozhodla Správa a údržba silnic opravovat povrch silnice mezi Litomyšlí a Němčicemi (první křižovatka u kamenictví), bylo nutné pro řidiče stanovit objízdnou trasu, ta vede obousměrně po silnici II/358 (okolo zámku a dále na Českou Třebovou), uzavřený úsek uvnitř města bude přístupný pouze občanům bydlícím na Zahájské, rezidentům z M. Švabinského bude umožněn průjezd Družstevní ulicí, stejně jako zákazníkům tamního autoservisu. Obyvatelé lokality M. Kuděje budou moci pro příjezd a odjezd využívat ulici V. K. Jeřábka. Městská autobusová doprava bude obsluhovat všechny zastávky, některé trasy ale budou dočasně upraveny.

Objízdná trasa ZDE

Rozhodnutí o uzavření silnice ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…