Litomyšl: Rekonstrukce Zahájské ulice potrvá až do listopadu

22.09.2021 7:34

Připomínáme, že v červenci se začalo s dlouho plánovanou a diskutovanou rekonstrukcí inženýrských sítí a osvětlení na Zahájské ulici.

Litomyšl: Rekonstrukce Zahájské ulice potrvá až do listopadu
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Tento záměr zkomplikovala výběrová řízení, která vypisovalo nejenom město, ale i Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Od. 9. srpna začne uzavírka Zahájské ulice kvůli výkopovým pracím. 

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí

Kvůli nutné koordinaci prací se rozhodlo o následujícím harmonogramu:

12. července až 8. srpna je naplánována rekonstrukce plynovodu v ulici M. Švabinského, bez objízdné trasy.

15. července až 8. srpna budou dělníci pracovat v ulicích Družstevní a Jabloňová na pokládce nového elektrického vedení. V této lokalitě nebude určena objízdná trasa.

9. srpna až 30. listopadu bude rozkopaná Zahájská ulice rovněž kvůli rekonstrukci rozvodů elektřiny a plynu. Objízdná trasa povede po silnici II/358. Dopravní obsluze bude vjezd povolen.

Další etapa prací nastane příští rok, povrchy budou přes zimu provizorně upraveny pro provoz, aby se na jaře mohli dělníci vrátit a Správa a údržba silnic Pardubického kraje rekonstruovat silnici II/358, pod níž budou uloženy nové inženýrské sítě, a město v lokalitě dokončí výstavbu nového chodníku, vodovodu a veřejného osvětlení.

Jelikož se současně s rekonstrukcí sítí rozhodla Správa a údržba silnic opravovat povrch silnice mezi Litomyšlí a Němčicemi (první křižovatka u kamenictví), bylo nutné pro řidiče stanovit objízdnou trasu, ta vede obousměrně po silnici II/358 (okolo zámku a dále na Českou Třebovou), uzavřený úsek uvnitř města bude přístupný pouze občanům bydlícím na Zahájské, rezidentům z M. Švabinského bude umožněn průjezd Družstevní ulicí, stejně jako zákazníkům tamního autoservisu. Obyvatelé lokality M. Kuděje budou moci pro příjezd a odjezd využívat ulici V. K. Jeřábka. Městská autobusová doprava bude obsluhovat všechny zastávky, některé trasy ale budou dočasně upraveny.

Objízdná trasa ZDE

Rozhodnutí o uzavření silnice ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…