Litomyšl: Speciální pochoutkou letošního adventu bude Andělník

17.12.2017 17:58

Andělsky krásná je v předvánoční době celá Litomyšl. Připraveno je více než sto akcí pro všechny věkové skupiny. Chybět nebudou koncerty, divadla, trhy, výstavy, výtvarné dílny a řada dalších akcí.

Litomyšl: Speciální pochoutkou letošního adventu bude Andělník
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Kompletní program najdete ve skládačce Andělský advent, na plakátech, webu města nebo na facebooku Andělský advent. Kromě rozsvícení vánočního stromu, který byl i letos spojený s videomappingem – tentokrát na průčelí zámeckého pivovaru - se můžete těšit na bohatý program po všechny Andělské adventní neděle. Nezapomeňte např. na hru Andělčino putování, ani na parádní koncerty na Andělském pódiu – jmenujme např. Jablkoň, Petru Černockou, Marien, Xilt, Janu a Ivu Věnečkovi, Four in Van, The Cousins či řadu pěveckých sborů z Litomyšle i okolí. Speciální pochoutkou letošního adventu bude tzv. Andělník, který si můžete sami upéct. Advent vyvrcholí 4. adventní nedělí, na kterou letos připadá i Štědrý den. Stejně jako předchozí adventní neděle bude od 13.00 hodin v piaristickém chrámu zapálena další svíce na adventním věnci a od 13.30 nás již čeká Štědrovečerní koledování se skupinou Věneband. I letos si můžete odnést z piaristického chrámu Betlémské světlo a přesně ve 24.00 zde začíná slavnostní půlnoční mše svatá, na které zazní Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Litomyšlského symfonického orchestru a spojených litomyšlských sborů. Přejeme požehnaný advent a radostné Vánoce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…