Litomyšl: Turistická sezóna se blíží, kolotoč veletrhů vrcholí

05.02.2017 16:56

Veletrhy cestovního ruchu mají v oblasti prezentace destinací stále nezastupitelnou roli. Díky členství ve sdruženích mohou být krásy Litomyšle prezentovány na mnoha domácích i zahraničních akcích. Přijměte pozvání alespoň na některou z nich - nejbližší a nejdůležitější - Holiday World - se koná od 16. do 19. února na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Litomyšl: Turistická sezóna se blíží, kolotoč veletrhů vrcholí
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Nejvýznamnější přehlídka cestovních kanceláří, domácích regionů a destinací, národních turistických centrál cestovního ruchu a dalších služeb turistického průmyslu ve střední Evropě – pražský veletrh Holiday World, se bude konat od 16. do 19. února 2017. Ani tentokrát zde nebude chybět společná prezentace svazků obcí České dědictví UNESCO a Česká inspirace. Členem obou těchto sdružení je také Litomyšl. První dva dny budou jako vždy určeny pro odbornou veřejnost. V naší expozici se uskuteční slavností setkání za účasti starostů měst UNESCO, České inspirace a dalších vzácných hostí. Při této příležitosti budou představeny nové knihy a další materiály prezentující cenná historická města naší republiky.

Litomyšl bude také součástí prezentace turistické oblasti Českomoravské pomezí v rámci společné expozice Pardubického a Královéhradeckého kraje.

O víkendu se Výstaviště Holešovice zaplní milovníky cestování. V sobotu přivítáme na stánku UNESCO výherce celoroční soutěže UNES&CO., kteří si převezmou velmi zajímavé ceny – kromě jiného například dárkový poukaz na třídenní relaxační pobyt pro dvě osoby v lázeňském domě Perla v Lednici či víkendový pobyt v zámeckých apartmánech v Litomyšli, které v hodnocení hostů pro rok 2016 na Booking.com získaly výjimečných 9,4 z 10 bodů, nebo poukaz na 1 noc pro 2 osoby a degustační večeře v hotelu Opat v Kutné Hoře. Mezi dalšími cenami nebudou chybět např. volné vstupenky do Regionálního muzea v Litomyšli, Rodného bytu Bedřicha Smetany či Portmonea – Musea Josefa Váchala, ale ani řada překrásných výpravných knih, trička, hrnečky, průvodce, kalendáře a mnohé další hodnotné dárky. Věříme, že bude naše veletržní expozice opět v obležení návštěvníků. Během celého veletrhu bude totiž možné opět vyplnit Rychlokvíz o ceny. Soutěžící, kteří nám napíší i mailovou adresu, se mohou těšit na pravidelný, každoměsíční přísun pozvánek na akce do měst UNESCO a České inspirace formou elektronického Newsletteru.

Letošní veletržní rok jsme zahájili prezentací na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech s názvem Regiontour Brno (19. - 21. ledna 2017). Zde i v Utrechtu na veletrhu Vacantie (10. - 15. ledna 2017) bylo představeno nové pexeso Česká inspirace - inspirace pro rodiny s dětmi.  

Česká inspirace nechyběla ani koncem ledna na veletrh Slovakiatour Bratislava. Již dnes se těšíme na výjimečnou atmosféru veletrhu Infotour v Hradci Králové (10. - 11. 3. 2017), zářijový veletrh ITEP Plzeň či veletrh Památky. Ze zahraničních veletrhů z druhé poloviny roku připomeňme alespoň TC Lipsko. 

Vedle účasti na veletrzích cestovního ruchu plánujeme i další outdoorové prezentační aktivity. Smyslem je prezentovat turistické atraktivity v místech s velmi vysokou koncentrací potencionálních návštěvníků. Budeme vybírat jednodenní až víkendové akce – využijeme k tomu již zavedených kulturních, historických a městských akcí, které mají velkou návštěvnost. Časově půjde o hlavní turistickou sezónu v roce 2017. Součástí budou také drobné soutěže na místě. Jsme přesvědčeni o tom, že i takovéto akce dokáží dostat naše památky do povědomí lidí, ze kterých se snad časem stanou i návštěvníci. Také tyto akce přispívají ke stále rostoucí návštěvnosti našich měst.

Podle ohlasů z řad odborníků nás čeká z hlediska domácího cestovního ruchu další velmi nadějný rok. Věřím, že města UNESCO a města České inspirace budou na příjezd návštěvníků připravena. Důležité je nabídnout řadu nezapomenutelných zážitků, díky kterým se k nám budou chtít turisté nejen vracet, ale návštěvu našich měst doporučovat také svým známým. 

Ing. Michaela Severová
vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Litomyšl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…