Litovel: Ocenění talentů ZUŠ

22.10.2018 19:01

„Talent Olomouckého kraje“ je ocenění nejlepších žáků, studentů, škol a školských zařízení, kteří dosáhli mimořádných studijních výsledků v mezinárodních, ústředních, či krajských kolech soutěží a přehlídek.

Litovel: Ocenění talentů ZUŠ
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

Není samozřejmostí, aby měla škola každým rokem adepty na tuto nominaci a aby byli nominovaní žáci vybráni jako vítězové tohoto ocenění. Základní umělecká škola v Litovli nominovala v roce 2018 celkem tři žáky hudebního oboru v kategorii uměleckého vzdělávání. Rozhodnutí Rady Olomouckého kraje o udělení ocenění, navíc všem třem nominovaným, tak bylo pro školu velmi příjemným překvapením.

Vybraní žáci patří k dlouhodobým reprezentantům školy a letošní rok byl pro ně mimořádně úspěšný. Silvie Řmotová se jako hráčka na bicí nástroje v krajském kole soutěže MŠMT umístila na prvním místě, v ústředním kole soutěže pak získala druhou cenu. Kateřina Buchtová a Michal Zavadil se účastnili mezinárodní soutěže ve hře na keyboard, která se konala v Povážské Bystrici. Oba dva si odvezli zlaté pásmo a Kateřina Buchtová se navíc stala vítězkou kategorie.

Ocenění bylo žákům předáno 17. října v budově Regionálního centra v Olomouci z rukou náměstka hejtmana pro oblast školství p. Jiřího Hynka a vedoucího odboru školství p. Miroslava Gajdůška. Jediný, kdo se nemohl slavnostního předávání zúčastnit, byl Michal Zavadil, který se od letošního školního roku plně věnuje studiu na vysoké škole. Jeho cenu proto převzal třídní učitel. Všem oceněným žákům náleží gratulace a uznání za mimořádný úspěch v soutěžích. Velký dík patří také učitelům Viktoru Korduljakovi a Jiřímu Kovářovi za jejich přípravu a motivaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…