Litvínov: Škola má nové polytechnické pomůcky

24.10.2019 6:32

Představitelé města Litvínova se v čele se starostkou Kamilou Bláhovou zúčastnili v litvínovské základní škole s rozšířenou výukou jazyků ukázkové hodiny výuky pracovních činností s využitím pomůcek pro rozvoj polytechnické výchovy.

Litvínov: Škola má nové polytechnické pomůcky
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Škola díky finančnímu daru ve výši 80 tis. Kč od společností United Energy, a. s., a Severočeské teplárenské akciové společnosti mohla vybavit jednu malou učebnu pro polytechnickou výchovu. Dva notebooky, digitální mikroport, stavebnice lego, stavebnice Merkur a další technické pomůcky mají za úkol příjemným způsobem, v rámci pracovních činností, u dětí z 5. až 9. tříd rozvíjet logické myšlení, představivost, manuální zručnost, kolektivní přístup k danému technickému úkolu… „Jsme klasická spádová škola, která se snaží dát dětem maximum s důrazem na kvalitní výuku. Mimo jiné jim pomáháme při výběru dalšího směrování po opuštění základní školy a k tomu nám hodně pomáhá i spolupráce s místními firmami. Vítáme každou možnost exkurze, abychom děti seznámili se širokou škálou profesí. Jsme rádi za každou podporu, která v dětech vzbudí zájem o technické předměty. Otevření učebny s pomůckami pro polytechnickou výuku je další krok ke kvalitnějšímu vzdělání. Děkujeme za sponzorský dar a zároveň děkuji panu učiteli Antonínu Svobodovi, iniciátorovi nové formy výuky ve škole,“ vyjádřila se u příležitosti představení polytechnické výuky ředitelka školy Hana Kašková.

„Naše firma v regionu působí několik desetiletí a rádi bychom další desetiletí v naší práci pokračovali. K tomu potřebujeme kvalitně technicky vybavené zaměstnance. Chceme naší podporou vzdělávání a spoluprací se školami motivovat mladé lidi k tomu, aby se do regionu vraceli, potřebujeme je tady,“ říká k podpoře základní školy ředitel Severočeské teplárenské a. s. Petr Horák.

Radovat se z dalšího daru 200 tis. Kč od United Energy mohou také předškoláci MŠ Ladova, která je součástí ZŠ s rozšířenou výukou jazyků. Díky finanční podpoře mají nový víceúčelový zahradní altán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…