Litvínov: Skončil testovací provoz chytrých košů

24.03.2021 16:59

Odbor nakládání s majetkem řeší od roku 2019 možnost využití systémů Smart City v Litvínově. Jako prvotní možností se jevil nákup chytrých košů.

Litvínov: Skončil testovací provoz chytrých košů
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Veřejná zakázka na nákup chytrých košů byla nakonec zrušena na základě velkého rozdílu v nabídkových cenách. Bylo proto přistoupeno nejdříve k testovacímu provozu chytrých košů prostřednictvím firmy BigBelly. Probíhal loni pět měsíců. Vybrány byly lokality s vyšší koncentrací lidí – na náměstí Míru bylo 5 košů, v ul. 9. května a Valdštejnská 3 koše, v lokalitě u Citadely 3 koše. Vzhledem k vývoji pandemické situace COVID-19 došlo k omezenému pohybu obyvatel a vytížení košů ve vybraných lokalitách nebylo optimální. Výsledky celého testovacího provozu tím byly zkresleny.

Ve městě bylo umístěno 11 kusů chytrých košů. Celkové náklady na testovací provoz byly cca 301 tis. Kč bez DPH (pronájem košů a jejich svoz, pytle do košů). Podle odboru nakládání s majetkem aktuálně není nákup košů na základě vyhodnocení zkušebního provozu pro město výhodný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…