Litvínov: V čele města je opět Kamila Bláhová

11.11.2018 8:36

Veřejné ustavující Zastupitelstvo města Litvínova se konalo ve čtvrtek 8. listopadu v aule Scholy Humanitas. Vedením jednání byla pověřena Kamila Bláhová.

Litvínov: V čele města je opět Kamila Bláhová
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Litvínova Kamila Bláhová (ANO)

 Zahájeno bylo státní hymnou, po které jednotliví zvolení zástupci složili slib členů zastupitelstva města. Volba začala určením uvolněného starosty Litvínova. Do čela města byla, již podruhé, zvolena Kamila Bláhová. Následovala volba uvolněných místostarostů, kterými jsou Erika Sedláčková (zastupitelé pověřili Eriku Sedláčkovou zastupováním starostky) a Karel Rosenbaum. Zastupitelstvo města stanovilo, že rada města bude složena ze 7 členů zastupitelstva města. Kromě starostky a dvou místostarostů do ní byli zvoleni také Jiří Fedoriška, Roman Ziegler, Rostislav Šíma a Květuše Hellmichová.

Pomocnými orgány zastupitelstva budou finanční, kontrolní, osadní výbor a výbor pro životní prostředí. Ve finančním výboru zasednou zvolení předseda finančního výboru Jiří Fedoriška, členové Hana Vegnerová, Petr Hellmich, Filip Marko, Ivana Lamková, Marcela Sklenářová, Radka Kroupová, Roman Ziegler, Ivana Schettlová. Do kontrolního výboru byli zvoleni předseda Milan Šťovíček, členové Václav Zollpriester, Ludvík Šavel, Daniel Urik, Dita Vilhelmová, Lucie Nořinská, Vratislav Čejka, Martin Liška, Roman Ziegler. Výbor pro životní prostředí a limity těžby bude pracovat s předsedou Petrem Globočníkem, členy jsou Jan Vajshatl, Luboš Motl, Jitka Kočí, Kateřina Holzknechtová, Helena Nosákovcová, Jan Rovenský, Petra Guzy, Vlastimil Doležal. Pro výkon akcionářských práv ve společnostech s majetkovou účastí města Litvínova zastupitelé delegovali starostku Kamilu Bláhovou a po dobu překážek na straně starostky, které by bránily účasti na valné hromadě, delegují Eriku Sedláčkovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…