Louny – Zschopau = 50 let spolupráce

13.07.2022 8:36

Během uplynulého víkendu na pozvání starosty Zschopau Arne Sigmunda u příležitosti oslav 100. výročí vzniku zahájení motocyklové výroby ve městě a zároveň 50. výročí partnerských vztahů mezi našimi městy navštívila delegace Loun ve složení starosta města Pavel Janda, místostarostové Vladimír A. Hons a Milan Rychtařík, radní Radovan Šabata a zastupitel Miloš Chovanec saské krajské město.

Louny – Zschopau = 50 let spolupráce
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Společně se zástupci dalších spřátelených měst francouzského Veneux-les-Sablons, maďarského Budakeszi a německých Unterschneidheimu a Neckarsulmu si prohléhli motorkářské Enduro muzeum, zúčastnili se slavnostního zahájení spojeného s bohatým kulturním programem propojeným akcemi festivalu v prostorách areálu bývalé továrny MZZ, značky „MZ“ v minulosti velice známé i v bývalém Československu.

Potěšitelné pro všechny z lounské výpravy bylo slyšet mnohokrát z úst organizátorů setkání, kterak si v Zschopau váží významného jubilea, které pojí obě města – 50 let vzájemné spolupráce.

V rámci stále více se rozvíjejících přátelských vztahů byl starosta Zschopau se svými spolupracovníky také pozván do Loun na LLV 6. srpna 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…