Lovosice: Nové lisovací kontejnery pro podnikatele

09.01.2023 19:53 | Tisková zpráva

Z Lovosic se pomalu stává inovátorské město v oblasti nakládání a třídění odpadů v rámci České republiky.

Lovosice: Nové lisovací kontejnery pro podnikatele
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Po postupném zavedení sítě polopodzemních a podzemních kontejnerů na komunální i tříděný odpad bylo dne 4. 1. 2023 ve městě zřízeno nové stání pro 2 moderní lisovací kontejnery. Tyto kontejnery, které jsou v rámci ČR zcela ojedinělé, budou sloužit k odkládání odpadu pro papír a plast. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Možnost odkládání tohoto odpadu bude umožněna zcela zdarma pro fyzické osoby podnikající a pro právnické osoby, které uzavřou smlouvu o využití systému zavedeného městem Lovosice pro nakládání s komunálním odpadem. Kontejnery jsou pak umístěny v lokalitě pod „Centrumem“ naproti městskému skateparku.

Pořízením kontejnerů dojde k uvolnění kapacity stávajících kontejnerů na odpad určených pro obyvatele města. „Naším dlouhodobým záměrem v oblasti nakládání s odpady je co nejvíce motivovat občany, ale i podnikatele k třídění odpadu. Tyto kontejnery mají sloužit právě pro podnikatele, kteří zde mohou zcela zdarma a v režimu 24/7 likvidovat nadměrné množství papíru a plastu. Chceme tak zabránit tomu, aby tento odpad končil a přeplňoval ostatní kontejnerová stání zejména na sídlištích“, říká starosta města Vojtěch Krejčí. „Při likvidaci tohoto typu odpadu tak není potřeba hlídat otevírací dobu sběrného dvoru a kontejnery bude možné využít jakýkoli čas a den v týdnu“, doplňuje starosta.

Během ledna a února 2023 budou osloveni podnikatelé, kteří mají uzavřenou stávající smlouvu s městem, k převzetí čipové karty. Případní další zájemci o využití místa k odkládání odpadu – papír, plast mohou kontaktovat odbor životního prostředí (Eliška Mrňáková, tel.: 416 571 135, eliska.mrnakova@meulovo.cz).

Významným dotačním partnerem tohoto záměru byl Ústecký kraj, který jej podpořil částkou 2.908.030 Kč.  Celkové náklady projektu „Pořízení svozového vozidla a hydraulických lisovacích boxů“ byly ve výší 5.008.159,75 Kč, z toho 3 mil. Kč bylo investováno právě do lisovacích kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…