Lovosice: První „zkušební“ autobus vjel na nové nádraží

19.11.2017 20:06

Na staveništi nového autobusového nádraží proběhla zkouška průjezdnosti. Ověřila průjezdnost profilů zastávek a oblouků obrubníků.

Lovosice: První „zkušební“ autobus vjel na nové nádraží
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Autobus několikrát projel celé nádraží a vyzkoušel si, jak se u zastávek vytočí, a zda půjdou bez problémů otevřít dveře u nových ostrůvků. „Průjezdné profily vozovek jsou projektovány i na větší autobusy, a to až patnáctimetrové, takže tam žádný problém nebyl. Zjistili jsme nicméně, že bude nutné upravit nástupové ostrůvky na jejich vjezdu,“ uvedl Jan Rössler, investiční technik města. Úprava se bude týkat snížení přední části nástupních ostrůvků, aby autobus pohodlně zajel těsně k nástupišti. „Ve spolupráci s projektantem stavby se provedou zkušební úpravy a jejich správnost se posléze opět ověří,“ doplnil Rössler.

Realizátor zakázky firma Chládek & Tintěra v tuto chvíli již dokončila finální vrstvy vozovky. Zbývá dokončit dláždění ostrůvků a chodníků a nainstalovat mobiliář a telematiku. V příštích týdnech se práce přesunou před hlavní vchod vlakového nádraží. Firma nejprve dokončí první polovinu chodníků, aby vždy jedna část hlavního vchodu byla pro cestující průchozí.

Práce zatím probíhají bez větších zdržení a firma odhaduje, že by vše mohlo být hotové ještě před Vánoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…