Lovosice: V Tovární jsou čtyři nové kamery

31.12.2018 16:55 | Zprávy

Čtyři nové kamerové body městského dohledového systému přibyly v Tovární ulici. Systém se tak rozšířil na 49 kamer.

Lovosice: V Tovární jsou čtyři nové kamery
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Město před Vánoci pořídilo další nové kamery. Nainstalovány byly do ulice Tovární. Městský dohledový systém se tak rozšířil z původních 45 na 49 koncových bodů. Letos se jedná již o třetí rozšíření. Naposledy bylo v květnu připojeno 7 kamer v ulici Karla Maličkého a v lednu 15 bodů na autobusovém nádraží.  

V Lovosicích jsou kamery umístěny v ulicích Kostelní, Nádražní, Osvoboditelů, Žižkova, Terezínská, 8. května na KC Lovoš, Školní na radniční věži, Dlouhá, Karla Maličkého, 28. října a v podchodu mezi ulicemi Osvoboditelů a Dlouhá. Dále pak na zimním stadionu, na budově marketu Penny a na autobusovém nádraží.

Kromě kamer městská policie zakoupila také nový monitor, díky kterému bude možné sledovat dění na všech koncových bodech najednou bez přepínání.

Kamery monitorují celou ulici včetně parkoviště od gymnázia až ke křižovatce s ulicí 8. května. „Kamerový systém v ulici Tovární je velmi důležitý především kvůli parkujícím automobilům. Věřím, že by mohl značně napomoci k řešení, ale i předcházení trestných činů. Většina zlodějů si rozmyslí vloupat se do automobilu, který stojí pod kamerovým bodem s velmi dobrým rozlišením obrazu,“ vysvětlil Milan Dian, starosta města.

Rozšíření systému město vyšlo na 120 000,- Kč a zajistila ho společnost LTnet s.r.o. z Lovosic.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…