Lovosice: Vančurova ulice se dočká nových povrchů

16.11.2021 7:34 | Tisková zpráva

V druhé polovině října byla zahájena oprava ulice Vančurova. Komunikace dostane nový povrch v celkové délce 206 m, na chodníku bude položena nová zámková dlažba a ulice se dočká nového veřejného osvětlení.

Lovosice: Vančurova ulice se dočká nových povrchů
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Vančurova ulice bude opravena v rozsahu stávajících zpevněných povrchů, což znamená, že se nebude nijak měnit urbanistický a architektonický výraz území. Vzhledem k tomu, že se jedná o slepou ulici se zástavbou rodinných domů nebudou se v rámci rekonstrukce realizovat další parkovací plochy.

„V plánu je úprava podkladové vrstvy komunikace, položení asfaltového povrchu a v pochozí části komunikace položení zámkové dlažby. Stožáry veřejného osvětlení jsou vyprojektovány s výškou 6 metrů a budou opatřeny LED svítidly s výkonem 39W,“ upřesnil Vadimír Šuma, místostarosta města.

V roce 2020 v místě proběhla výměna a rekonstrukce uličních inženýrských sítí ve správě SVS.

Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála společnost STRABAG a.s. Praha. Město za zakázku zaplatí celkem 1 650 000 Kč bez DPH. Práce byly zahájeny v druhé polovině října a k předání díla investorovi by mělo dojít v lednu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…