MČ Praha 6 posílá sportovním svazům a jednotám 7,4 milionu korun

29.10.2012 19:54

Rada MČ Praha 6 dnes schválila, že mezi 21 sportovních svazů na Praze 6 rozdělí více než 7,4 milionu korun. Ty se vybraly na odvodech z loterií za první pololetí letošního roku. Jedním z klubů, které dostanou peníze je i HC Hvězda Praha, kde se konala tisková konference.

MČ Praha 6 posílá sportovním svazům a jednotám 7,4 milionu korun
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Jsme první městskou částí, která deklarovala, že peníze pošle rychle a to ještě do konce letošního roku sportovním jednotám a svazům v Praze 6,“ řekl radní pro oblast školství Ondřej Balatka. Doplnil, že kasy sportovních svazů a jednot totiž ke konci roku zejí prázdnotou a některé mluví i o možném krachu.

„Na čtvrteční rozhodnutí magistrátu o přidělení peněz z loterií jsme reagovali ihned, protože víme, že ve sportu je teď potřeba každá koruna,“ dodal Balatka.

Rada MČ Praha 6 navíc souhlasila i s tím, že k 3,7 milionu korun z účelové dotace na sport se přidá dalších 3,7 milionu korun poskytnutých jako neúčelová dotace. Peníze, které může radnice použít na cokoliv, tak skončí u mladých sportovců.

„Děti a mladé je potřeba ke sportu přitáhnout, lákat by je měli i kvalitně vybavené tělocvičny, upravená hřiště a haly, nekomerční sportovní aktivity proto plně podporujeme,“ řekla starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Její slova potvrzuje i hokejový mistr Patrik Eliáš. „Rodiče mají problém s tím, aby se děti věnovaly sportu, nemají často peníze, nebo není kde. Jsem proto rád, že se Praha 6 rozhodla peníze z tzv. loterijního balíčku věnovat v plné výši a co nejdříve,“ řekl hokejový mistr Patrik Eliáš. Ten v době, kdy NHL zažívá výluku na HC Hvězda trénuje.

Radní pro oblast školství Ondřej Balatka dodává: „Máme objektivní systém rozdělování peněz, který klade důraz na sportující mládež do 18 let bydlící na Praze 6, právě podpora mládeže je pro nás klíčová. Chceme, aby mládež sportovala co nejvíce, namísto sezení u počítače, nebo nicnedělání. Právě nedostatek peněz a ztráta podpory radnice by mohla další existenci některých sportovních oddílů ohrozit.“

MČ Praha 6 rozdělí celkem 7,4 Kč mezi sportovní a tělovýchovné organizace působící na Praze 6 jako „Příspěvek na podporu pravidelné sportovní činnosti dětí a mládeže na Praze 6“. Příspěvek je poskytován jednotlivým subjektům podle počtu dětí a mládeže do 18 let v příslušných klubech a oddílech. Kritéria a podmínky pro rozdělení příspěvku:

      - sídlo tělovýchovného či sportovního zařízení na území Prahy 6,
      - děti a mládež do 18 let s bydlištěm v Praze 6,
      - pravidelná činnost ve vlastním nebo pronajatém zařízení na území m.č. Praha 6,
      - nezisková organizace,
      - minimální členská základna s nejméně 20 členy z řad dětí a mládeže,
      - 70 % finančního příspěvku lze využít pro činnost členské základny a 30 % finančního příspěvku lze využít na úhradu nákladů na energie a nájemné.

MČ Praha 6 sport dlouhodobě podporuje, letos už tělovýchovným jednotám, které pracují s dětmi a mládeží rozdělila 2,5 milionů korun. Celkem tak už za letošní rok do sportu dala radnice bezmála 10 milionů korun. V současné době se s jednotlivými zástupci tělovýchovných jednot a svazů pracuje také na novém klíči přerozdělování peněz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…