MHMP: Pražští strážníci – psovodi se stali dvojnásobnými mistry republiky

13.09.2017 18:58

Velkého úspěchu dosáhli strážníci Městské policie hlavního města Prahy na Mistrovství republiky záchranných psů a psovodů integrovaného záchranného systému. Psovodi Matěj Bartošík se psem Bartem a Romana Hübnerová se psem Spikem si odnesli prvenství v kategorii družstev. Strážnice Hübnerová navíc zvítězila i v jednotlivcích v kategorii plošného vyhledávání osob.

MHMP: Pražští strážníci – psovodi se stali dvojnásobnými mistry republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Mám z toho velkou radost. Psovodi naší městské policie se těší pověsti skvěle pracujícího týmu a jeho kvality jsou plně srovnatelné i s útvary velkých a bohatších metropolí západní Evropy. Svým nasazením ostatně v minulosti přispěli ku pomoci a šťastnému řešení řady složitých i život ohrožujících situací obyvatel hlavního města. Osobně to vnímám i jako důkaz o připravenosti a profesionálních kvalitách strážníků městské policie, o jejichž činnosti někdy panují zkreslené představy,“ uvedl k úspěchu Libor Hadrava, pražský radní pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality.

Soutěž pod svým celým názvem XIII. ročník Mistrovství České republiky záchranných psů, psovodů složek Integrovaného záchranného systému, proběhla o víkendu v pražských Klánovicích. Speciálně se zaměřila na plošné vyhledávání osob a na vyhledávání osob v sutinách, a to jak v denních, tak v nočních podmínkách. Radní Hadrava akci poskytl svou záštitu a byl rovněž osobně přítomen úvodnímu nástupu i vyhlášení vítězů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…