MHMP: Přestavba sokolovny U Hrušky si vyžádá dodatečné stavební práce

31.03.2021 16:14

Po přestavbě vznikne nově z motolské sokolovny U Hrušky víceúčelový objekt s možností celodenního využívání.

MHMP: Přestavba sokolovny U Hrušky si vyžádá dodatečné stavební práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

To si však vyžádá jak dodatek ke smlouvě o dílo se zhotovitelem, tak i dodatečné navýšení nákladů o cca 15 milionů korun. Celkové náklady na revitalizaci dřívější sokolovny tedy činí 95 milionů korun. Obojí v pondělí schválila Rada hl. m. Prahy.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Po dokončení rekonstrukce bude celý objekt U Hrušky i s příslušnými pozemky svěřen zřizovací listinou do správy Domu dětí a mládeže Praha 5, příspěvkové organizace hl. m. Prahy.

„Na pondělním jednání rady jsme schválili dokončení rekonstrukce objektu U Hrušky v pražském Motole. Jedná se o objekt dříve funkční sokolovny. Na základě participace v místě s ohledem na citlivost a potřeby místních v dané lokalitě došlo v průběhu rekonstrukce objektu ke změně jeho finálního užívání. Objekt přejde do správy Domu dětí a mládeže Prahy 5. Doufám, že se tam budou moci rozvíjet další generace mladých sportovců a objekt naváže na svoji historickou tradici Sokolovny,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

„Jsem moc ráda, že léta nevyužívaný objekt bude zase sloužit občanům Motola. Je to zařízení, které místním citelně chybělo a těším se, až objekt dříve oblíbené sokolovny znovu ožije,“ dodává starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…