Materiál z demolice staré interny bude zpracováván v Jičíně

23.09.2021 9:15 | Tisková zpráva

V současnosti probíhá demolice starého pavilonu v areálu Oblastní nemocnice Jičín. Společnost ATM CZ a.s. požádala město Jičín, aby mohla využít lokalitu kasárna jako mezideponii materiálu.

Materiál z demolice staré interny bude zpracováván v Jičíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vzhledem k tomu, že díky této mezideponii dojde ke snížení počtu průjezdů nákladních vozidel v souvislosti s touto stavbou, Rada města usoudila, že žádost je v zájmu občanů. RM proto schválila na dobu 29 dnů přenechání těchto pozemků do užívání společností ATM CZ a.s.

Nájemné je stanoveno na 77 Kč/m2/rok. Jde o parcely 615/11, 615/12, 615/10, 615/9 a 615/8 v katastrálním území Jičín o celkové výměře 3500 m2. Bude zde deponován materiál ve složení štěrky, zemina a recykláty. Materiály zde budou i zpracovávány pro další použití. Dle projektové dokumentace totiž má být maximálně možná část vybouraného materiálu zpracována a použita zpět při výstavbě nové nemocniční budovy. Minimalizuje se tak množství odpadu. Množství vybouraného materiálu, které bude následně vráceno zpět na stavbu, je 5000 m3.

Pro manipulaci s objemem 5000 m3 je nutné 2000 průjezdů městem. Při použití velkokapacitních souprav by to bylo 1000 jízd. Pokud by nebyla využita lokalita kasárna jako mezideponie, doprava v celém městě by byla velmi zatížena. Postup by vypadal takto: Auto najede prázdné, odjede naložené, zpátky přiveze upravený materiál a odjede prázdné.

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

Řešením je tedy mezideponie na ploše bývalých kasáren. Materiál zde bude tříděn, drcen a zpracováván smíchání s dalšími surovinami. Poté bude využit na stavbě nemocničního pavilonu. Firma ATM CZ si je vědoma, že v blízkosti je obytná zóna Čeřovka. K dispozici má skrápěcí zařízení, aby se snížila prašnost. Co se týká hluku, veškeré stroje budou certifikované. Pracovní doba bude 7.00 až 17.00, plus každá druhá sobota. Během demolice budou do areálu nemocnice najíždět prázdná auta z Kukulovy ulice a naložená budou vyjíždět do Bolzanovy ulice. Demolice začala dne 6. září a od 20 září bude probíhat převoz vybouraného materiálu.

Nemovitosti sousedící s nemocnicí budou hlukem a prachem dotčeny bez ohledu na to, zda by mezideponie byla či nebyla zřízena. Občany proto prosíme o strpení. Ale díky mezideponii dojde k výraznému omezení nákladní dopravy v celém Jičíně. Město má připraven projekt na rekonstrukci Kukulovy ulice a chce k němu přistoupit, jakmile zatížení ulice v souvislosti se stavbou skončí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…