Města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój jdou příkladem v partnerské spolupráci

10.04.2017 14:34

Dobrá praxe příhraniční spolupráce bylo hlavní téma odborného setkání na polském velvyslanectví v Praze, kterého se ve čtvrtek 6. dubna zúčastnila města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój. Partnerská spolupráce měst jako základ česko-polské turistické nabídky v příhraničí a další témata byla předmětem jednání vedoucích představitelů měst a odborníků z Česka i Polska.

Města Havířov, Karviná a Jastrzębie-Zdrój jdou příkladem v partnerské spolupráci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Města od roku 2011 realizují odborná setkání, kde diskutují o možnostech příhraniční spolupráce se zapojením různých oblastí společenského dění. "Česko-polská příhraniční spolupráce tří největších měst Euroregionu Těšínské Slezsko má již dvacetiletou tradici. Během těchto let jsme společně zrealizovali několik desítek projektů a aktivit, jejichž výsledky jsou viditelné na obou stranách hranice," uvedla havířovská primátorka Jana Feberová.

Havířovská primátorka společně s primátorkou  města Jastrzębie-Zdrój Annou Hetman a karvinským náměstkem primátora Lukášem Raszykem si vzájemně představili možnosti partnerské spolupráce měst a její podobu v praxi. "Za město Havířov dnes prezentujeme naše hornické dědictví a projekt stálé výstavní expozice Historie psaná uhlím, potenciál průmyslové zóny bývalého Dolu Dukla a bohaté zkušenosti s využitím městské zeleně sdílené v rámci konference Zelená města - města budoucnosti," sdělila během setkání primátorka Jana Feberová.

Partnerská města projednala také možnosti česko-polské turistické nabídky. "Partnerské město Jastrzębie-Zdrój a Polsko samotné vnímáme jako místo s kulturním dědictvím, množstvím tradic a památek a specifickým kulinářským uměním a takto ho chceme přiblížit i našim občanům," uvedla primátorka Feberová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…