Město Bílina zpřístupnilo aplikaci Mapa technické infrastruktury ÚAP

17.01.2018 13:01

Povinností obce s rozšířenou působností je v souladu s §166 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, zveřejnění informace o technické infrastruktuře a o jejím vlastníkovi obsažené v údaji o území, které byly poskytnuty dle §27 stavebního zákona jako podklad pro aktualizaci územně analytických podkladů (dále jen ÚAP).

Město Bílina zpřístupnilo aplikaci Mapa technické infrastruktury ÚAP
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

V souvislosti s touto povinností je od ledna na webových stránkách města Bílinawww.bilina.cz v sekci městský úřad - územní plánování - územně analytické podklady - zveřejněna nová webová aplikace Mapa technické infrastruktury ÚAP.

Webová aplikace obsahuje data technické infrastruktury (stav, záměr), která byla poskytnuta jednotlivými správci inženýrských sítí úřadu územního plánování při obci s rozšířenou působností Bílina v rámci pravidelné aktualizace dat ÚAP. Tyto údaje o území jsou zobrazeny ve stavu, v jakém byly poskytnuty úřadu územního plánování, úřad územního plánování proto nezodpovídá za jejich správnost a úplnost.

Zveřejněné informace nenahrazují vyjádření vlastníků sítí k existenci sítí či k územnímu nebo stavebnímu řízení.

Mapová aplikace poskytuje přehled o průběhu inženýrských sítí v zájmovém území obce s rozšířenou působností Bílina, tj. obce Bílina, Hostomice, Hrobčice, Ledvice, Lukov, Ohníč, Měrunice, Světec.

Součástí mapové aplikace jsou jako podkladové vrstvy použity katastrální mapa, letecké snímky obce s rozšířenou působností Bílina a územní identifikace (aktuální data z RÚIAN: správní hranice, adresní místa, stavební objekty a ulice). Aplikace bude průběžně aktualizována dvakrát ročně.

Aplikace nenabízí jen přehled o průběhu sítí technické infrastruktury na podkladu katastrální mapy nebo ortofotomapy, ale také vyhledávání pomocí parcelních čísel či měření plochy nebo vzdálenosti.

Aplikace umožňuje, díky způsobu uložení dat v datovém skladu GIS v jednotném datovém modelu ÚAP T-MAPY, variabilně zobrazit data kompletních sítí nebo po jednotlivých tematických oblastech. Návod k obsluze webové aplikace naleznete po spuštění aplikace v horní liště pod záložkou O aplikaci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…