Město Hodonín zvítězilo v soutěži Fairtradový počin roku

25.04.2017 11:36

Zástupce organizace NaZemi předal ocenění městu Hodonínu za akci Fairtradová svačinka v Nemocnici TGM Hodonín. Fair trade je označení obchodu, který zaručuje spravedlivou odměnu pěstitelům, pracovníkům či řemeslníkům v takzvaných rozvojových zemích. Podpořit je lze koupí jejich produktů.

Město Hodonín zvítězilo v soutěži Fairtradový počin roku
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Nemocnice TGM Hodonín se ke hnutí Fair trade připojila v roce 2013 pořádáním svačinky pro zaměstnance a podle ředitelky nemocnice Věry Dostálové její obliba roste. Produkty z jižní Ameriky, jako například čaje, káva, čokoláda se prodávají i v nemocničním bufetu a lékárně. Iniciátor akce Zdeněk Grombiřík připomněl, že nemocnice se tím zapojila do aktivit města a smyslem bylo podpořit lepší dostupnost zdravotní péče v uvedených zemích. Cenu převzal za město Hodonín jako jedno z jedenácti fairtradových měst v republice místostarosta Ladislav Ambrozek. Stejný počet bodů jako Hodonín získala jako další oceněný ZŠ Masarykova Litoměřice s projektem 1. Fairtradová večeře v ČR.

Fairtradové výrobky jsou označeny symbolem a dostupné v různých obchodech. Počin roku byl poprvé vyhlášen letos jako možnost inspirace a příkladů. Hlasovat mohly fairtradové řídící skupiny a dále koordinující organizace. Jak uvedl Stanislav Komínek z nevládní neziskové organizace NaZemi, zájem o Fair trade u nás roste a stále více lidí si uvědomuje propojenost našeho spotřebního chování s životními podmínkami lidí, kteří něco pěstují nebo vyrábí v zemích Afriky, Latinské Ameriky nebo Asie. Stále více lidí se podle něj zapojuje i do hapeningové Férové snídaně, město Hodonín ji uspořádá 13. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…