Město Ostrov poskytne příspěvky zdravotně postiženým dětem také v letošním roce

02.04.2017 10:38

Od 1. dubna opět startuje možnost získat z rozpočtu města příspěvek pro zdravotně postižené děti. O tuto dotaci si mohou požádat rodiče či zákonní zástupci dětí ve věku od jednoho roku do 18 let, které mají trvalý pobyt v Ostrově. Příspěvek je poskytován jednorázově vždy za daný kalendářní rok už od roku 2014 a jeho výše se může lišit.

Město Ostrov poskytne příspěvky zdravotně postiženým dětem také v letošním roce
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

„Další podmínkou pro poskytnutí příspěvku je, že dítěti je Úřadem práce ČR poskytován příspěvek na péči. Příspěvek ve výši 5 000 korun může město poskytnout dětem, kterým byl přiznán Úřadem práce příspěvek na péči v prvním a druhém stupni. Příspěvek ve výši 10 000 korun mohou získat rodiče dětí, kterým byl příspěvek na péči přiznán ve třetím a čtvrtém stupni,“ uvedla Petra Říhová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Ostrov.

V loňském roce odsouhlasila Rada města Ostrov poskytnutí jedenácti příspěvků dětem s vyšším stupněm postižení a sedmi dětem s nižším stupněm postižení. Pro letošní rok je v rozpočtu města na tyto dotace připraveno celkem 250 tisíc korun.

Příspěvek města Ostrov lze použít na zakoupení lázeňského poukazu nehrazeného ze zdravotního pojištění, případně na zaplacení poplatků přímo souvisejících s lázeňskou léčbou. „Dále také na rehabilitační léčbu nehrazenou ze zdravotního pojištění, případně na doplatek této léčby. Příspěvek můžou rodiče nebo zákonní zástupci dětí využít rovněž na zakoupení či doplatek při nákupu zdravotní nebo rehabilitační pomůcky a na nákup jiných pomůcek, které dítě potřebuje k odstranění, zmírnění nebo překonání následků svého zdravotního postižení,“ doplnila Říhová. Finanční prostředky je také možné použít na úhradu pečovatelských nebo odlehčovacích služeb, anebo na úhradu asistenta. Při doložení odborného lékařského potvrzení o potřebě diety je možné příspěvek využít také na zakoupení speciálních potravin pro dítě trpící například celiakií nebo diabetem.

Žádosti o příspěvek k vyplnění jsou k dispozici od 1. dubna 2017 na odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Ostrov, Jáchymovská 1, Ostrov, v přízemí v kanceláři č. 27. Bližší informace k příspěvku a podmínkám jeho udělení podá vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Miroslava Světlíková (tel. 354 224 887) nebo Petra Říhová (tel. 354 224 850).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…