Město Pelhřimov obdrželo dotaci na rozvoj informačních technologií

09.01.2018 19:45

Město Pelhřimov využilo možnosti získání dotace z Evropských strukturálních fondů (výzva 28 IROP) pro rozvoj informačního systému městského úřadu a připravilo projekt „Online veřejná správa v ORP Pelhřimov“.

Město Pelhřimov obdrželo dotaci na rozvoj informačních technologií
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Záměrem dotace, která je v souladu s národní koncepcí Strategický rámec rozvoje eGovernmentu 2014+, je podpořit úřady měst a obcí ČR ve využívání informačních technologií při výkonu agend, rozvíjení, propojení na centrální systémy s efektivním řízením rozvoje regionu a poskytováním služeb občanům.

Projekt města bude zrealizován nejpozději do prosince 2018 a zajistí tak pro Městský úřad Pelhřimov technologie pro efektivní práci s elektronickými dokumenty, bezpečné a důvěryhodné prostředí pro výkon eGovernmentových služeb s portálem občana a v neposlední řadě doplní vhodné formuláře pro životní situace, portál úředníka a infrastrukturu pro uskutečnění záměrů. Zkvalitní přístupnost informací pořízením elektronické úřední desky a připraví informační systém na budoucí úplné elektronické podání což přinese zvýšení komfortu obsluhy klientů. Pro pracovníky úřadu bude realizace projektu znamenat snížení podílu rutinní administrativní práce, zrychlení a zefektivnění úkonů a vytvoření více prostoru pro věcné řešení úkolů.

Předpokládané náklady projektu budou činit 7,8 mil. Kč včetně DPH. Z této částky pokryje 85% dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj a 5% prostředky ze státního rozpočtu. Město Pelhřimov se ze svého rozpočtu bude podílet 10% ceny nákladů.

Registrační číslo projektu je CZ.06.3.05/0.0/0.0/16_044/0005939.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…