Město Pelhřimov pořídilo díky dotacím nová auta pro hasiče

01.05.2017 17:32

Jednotky sboru dobrovolných hasičů (SDH) z místních částí Pelhřimova Skrýšov a Vlásenice se v nejbližších dnech dočkají nových hasičských vozidel, která pro ně zakoupilo město Pelhřimov. Jedná se o upravené (snížené) verze auta Ford Tranzit pro 9 osob (řidič + 8 osob), které obsahují veškeré předepsané vybavení včetně výstražného zařízení atd. Hodnota jednoho vozidla je 950 000 korun, přičemž dotace z ministerstva vnitra činí 450 000 korun, z Krajského úřadu Kraje Vysočina 300 000 korun, 200 000 korun hradí město Pelhřimov.

Město Pelhřimov pořídilo díky dotacím nová auta pro hasiče
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Vozidla byla pořízena jako náhrada za zastaralé automobily Škoda 1203 a Avia Furgon. Budou sloužit pro dopravní účely v souvislosti se sportovními soutěžemi mládeže atd., ale budou k dispozici i pro využití v rámci integrovaného záchranného systému. Slavnostní předání nových vozidel uvedeným jednotkám SDH se předběžně plánuje na 13. května.

O dotace na uvedené automobily požádalo město Pelhřimov loni. Pro příští rok se počítá ještě s podáním žádosti o dotaci na vozidlo pro jednotku SDH Lipice. Město Pelhřimov zřizuje celkem 18 jednotek SDH, které podporuje kromě výše uvedených dotací i nákupem výstroje a výzbroje (hadice, savice, součásti uniforem apod.), ale i péčí o objekty.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…