Město Pelhřimov zabezpečilo roušky pro pelhřimovské seniory

01.04.2020 7:37

Vzhledem k vážné situaci týkající se šíření onemocnění COVID-19 na území ČR, vláda minulý týden přislíbila roušky pro obce s rozšířenou působností, ale bohužel slibu nedostála. Město Pelhřimov proto z vlastní iniciativy nakoupilo roušky pro rizikovou skupinu obyvatel, kterou jsou senioři starší 65 let.

Město Pelhřimov zabezpečilo roušky pro pelhřimovské seniory
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Roušky (2 kusy) určené pro pelhřimovské seniory budou v obálkách distribuovány do schránek od úterý 31. března 2020 prostřednictvím dobrovolníků z Fokus Vysočina, Hodiny H a pelhřimovských dobrovolných hasičů. Distribuce proběhne i v místních částech města Pelhřimov.

"Cílem tohoto počinu je, aby starší občané města byli zabezpečeni ochrannými pomůckami, jelikož vážnost situace si to vysloveně žádá. Prosím proto seniory o opatrnost zvláště na místech, kde je zvýšená koncentrace lidí," sdělil starosta města Pelhřimov Ladislav Med.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…