Město Příbram pracuje na zušlechtění stávajícího náměstí TGM

09.05.2018 17:23

Málo zeleně, hodně kamene, nedostatek blahodárného stínu. To je situace, kterou si uvědomují návštěvníci příbramského náměstí T. G. Masaryka zejména v parných letních dnech. Město Příbram se stávající stav rozhodlo změnit, a proto se pomalu, ale jistě pracuje na zušlechtění tohoto prostoru.

Město Příbram pracuje na zušlechtění stávajícího náměstí TGM
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

V těchto dnech bylo vysázeno 14 kusů stromů - 13 javorů na západní a jižní straně, a jedna lípa naproti Komerční bance. Místa kolem stromů jsou dočasně ponechána otevřená, kolem každého stromu bude dodatečně osazena litinová stromová mříž a ocelová ochrana kmene.

"Litinové mříže kolem stromů plní několik funkcí současně. V prvé řadě zamezují přístupu lidí a zvířat do těsné blízkosti kořenového systému stromu, tím zabraňují udusávání zeminy a poškozování kořenů. Další jejich funkce je estetická,“ vysvětlil příbramský starosta Jindřich Vařeka s tím, že do 14 dnů budou dodány rámy ke stromovým mřížím a upravena zádlažba a cca do poloviny června litinové mříže spolu s ocelovými ochranami kmene stromů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…