Město Třebíč má druhý nejpřívětivější úřad na Vysočině

14.06.2016 14:29

V úterý 7. června převzala radní Marie Černá společně s tajemníkem Městského úřadu v Třebíči Vladimírem Kazdou ocenění Ministerstva vnitra ČR, v hodnocení obcí „Přívětivý úřad 2016“. V Kraji Vysočina se na prvním místě umístil Žďár nad Sázavou, na druhém místě Třebíč a na třetím místě Moravské Budějovice.

Město Třebíč má druhý nejpřívětivější úřad na Vysočině
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V České republice se do projektu přihlásilo a zaslalo podklady 190 obcí s rozšířenou působností z celkových 220. Za Kraj Vysočina byl na slavnostním vyhodnocení a předání cen přítomen ředitel úřadu Zdeněk Kadlec a senátor Miloš Vystrčil. Ceny třem nejlepším obcím předávala náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy Jana Vildumetzová.

„Ministerstvo hodnotilo dostupnost úřadu pro návštěvníky, aktivní a moderní komunikaci s občany, aktuálnost informací a další, například elektronický objednávkový systém, aktuality, počet úředních hodin, pravidelně aktualizované webové stránky a aktivní profil na sociálních sítích, zveřejňování podkladů pro jednání zastupitelstva a následných zápisů z jednání, rozklikávací rozpočet na webu i existence mapového portálu s databází map města různého zaměření,“ přiblížila podmínky a oblast hodnocení obcí radní Marie Černá.

„Na tomhle ocenění má svoji zásluhu i moje předchůdkyně Simeona Zikmundová, a zejména všichni zaměstnanci úřadu. Bez jejich odpovědného přístupu k práci bychom jej nezískali,“ uvedl tajemník městského úřadu Vladimír Kazda.

V příkladech dobré praxe, které na slavnostním předání cen zazněly, byla Třebíč uvedena v příkladu prorodinné politiky za Family Point i za přístup města k prorodinným aktivitám, což dokládá i úspěch Třebíče v projektu Obec přátelská rodině. Dalším z příkladů dobré praxe byl mapový portál města z Opavy, Přerovský rádce v Přerově, pracoviště Czech Pointu v nákupním centru v Kladně nebo aktuality na sociálních sítích v Kroměříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…