Město Znojmo na podzim opraví most přes Dyji

29.05.2018 17:30

Přibližně v polovině září tohoto roku by měly být zahájeny práce na rekonstrukci mostu přes řeku Dyji v ulici Koželužská. Vzhledem k rozsáhlosti prací bude rekonstrukce trvat přibližně tři měsíce a předpokládá se, že po tuto dobu bude most uzavřen pro veškerý provoz.

Město Znojmo na podzim opraví most přes Dyji
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Most přes Dyji, spojující ulici Koželužskou s ulicí Mlýnskou, se nachází v lokalitě, která je oblíbená v létě jak u rodin, tak i u vodáků, kteří zde startují plavbu po Dyji. Nachází se zde i velké množství zahrádek. Kvůli velkému zatížení proto již trpí částečnými statickými poruchami konstrukce.  Most se tak na podzim dočká oprav základů pilířů i výměny čtyř dřevěných pilířů.

Dále se opraví opěry a zděný pilíř, doplní se křídla mostu u obou opěr a obnoví se i ložiska mostu. Nutné je i vyrovnání nivelety nosné konstrukce, přičemž celá ocelová konstrukce bude očištěna a dostane nový ochranný nátěr, stejně tak jako mostovka. Počítá se i s výměnou poškozených prvků mostovky a doplnění zábradlí.

Celkové předpokládané náklady rekonstrukce činí téměř 7 000 000 korun a jsou hrazeny z rozpočtu města Znojma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…