Město dospělo k návrhu finančních vztahů k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu na rok 2016

14.10.2015 17:17

Rada hlavního města Prahy souhlasila s návrhem finančních vztahů k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2016.

Město dospělo k návrhu finančních vztahů k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu na rok 2016
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Dne 16. října 2015 bude náměstkyně primátorky Eva Kislingerová informovat starostky a starosty městských částí hl. m. Prahy o odsouhlaseném návrhu finančních vztahů k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2016. Zároveň bude odsouhlasený návrh odeslán starostkám a starostům městských částí hl. m. Prahy k vyjádření.

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila návrh finančních vztahů zpracovaný dle nových pravidel. Finanční vztah k městským částem z rozpočtu hl. m. Prahy je pro rok 2016 nově konstruován shodně pro všechny městské části hl. m. Prahy.

Pro eliminaci velkých meziročních výkyvů vyvolaných přechodem na novou konstrukci finančních vztahů byl i pro rok 2016 uplatněn princip tzv. minimálního finančního vztahu na jednoho obyvatele městské části. Pro rok 2016 byl zvýšen z 2,5 tis. Kč na 2,6 tis. Kč na jednoho obyvatele.

„Celkový finanční vztah k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2016 po zohlednění všech kritérií, korekcí a dokrytí včetně příspěvku na školství a smluv o skladování činí 3 693 420,7 tis. Kč. Což je na úrovni 104 % schváleného rozpočtu na rok 2015,“  uvedla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…