Městských a lidových slavností ve Fuldě se zúčastnily i Litoměřice

06.07.2019 13:07

Spolupráce mezi městy Litoměřice a německou Fuldou nadále pokračuje. Poslední červnový víkend se například zúčastnil starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč Městských a lidových slavností ve Fuldě.

Městských a lidových slavností ve Fuldě se zúčastnily i Litoměřice
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Letos se oslavy nesly ve znamení oslav 1 275 let od založení kláštera v roce 744. Litoměřice se zde prezentovaly vlastním stanem, záštitu nad jejich prezentací převzal spolek Freundeskreis Leitmeritz. O propagační materiály i předměty k 800. výročí města Litoměřic byl nebývalý zájem. Při vzájemných setkáních s představiteli města Fuldy byla oceněna aktivita při rozvoji partnerských vztahů.

V těchto dnech se ve Fuldě také koná setkání studentů z partnerských měst. Litoměřice reprezentuje skupina deseti studentů Gymnázia Josefa Jungmanna s učitelkou Ritou Vlčkovou.

Spolupráce mezi oběma městy probíhá i na sportovní bázi. Příkladem je nedávný fotbalový turnaj ve Fuldě, kterého se zúčastnila litoměřická „stará garda“. Na hřišti se sešly výběry nejen z Litoměřic a Fuldy, ale také z měst Dankowice (Polsko), Dokkum (Holandsko) a Credition (Velká Británie). Naši reprezentanti se neztratili, po výhrách nad týmy Dankowice 3:2 a Fuldy 1:0 získali pohár pro vítěze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…