Další z partnerů festivalu, sdružení Degustarium, nabídne návštěvníkům vybraná vína z Podpálaví. „Kromě očekávané dvacítky sýrařů nabídku doplní marmelády a další ovocné dobroty vhodné k sýrům, klobásy a špek z vepřů Mangalica, beran na rožni i mikulovské pivo Mamut a chlebové placky pečené v hliněné peci,“ přiblížil organizátor Martin Hrabec.
V rámci doprovodného programu proběhnou ukázky výroby sýrů a bude nachystaný dětský program, v sobotu odpoledne zahraje cimbálová muzika a zpívající „tetičky z Ježova“ předvedou stloukání másla jak za starých časů. Nebudou chybět ani tradiční ovečky v ohradě, které budou nad akcí dohlížet a vše hlídat.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV