Mikulov už počtvrté provoní sýry

15.09.2016 6:32 | Zprávy
autor: PV

Víkend 17. a 18. září bude v Mikulově patřit už počtvrté festivalu sýrů a malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska. Akci pořádá mikulovské konvivium Slow Food Pálava, Svaz faremních zpracovatelů a SPŠ mlékárenská v Kroměříži. Partnerem festivalu je i letos společnost ProBio. Vzhledem k tomu, že září je letos měsícem biopotravin, bude i na sýrařské tržnici zvláštní zóna biosýrů.

Mikulov už počtvrté provoní sýry
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

Další z partnerů festivalu, sdružení Degustarium, nabídne návštěvníkům vybraná vína z Podpálaví. „Kromě očekávané dvacítky sýrařů nabídku doplní marmelády a další ovocné dobroty vhodné k sýrům, klobásy a špek z vepřů Mangalica, beran na rožni i mikulovské pivo Mamut a chlebové placky pečené v hliněné peci,“ přiblížil organizátor Martin Hrabec.

V rámci doprovodného programu proběhnou ukázky výroby sýrů a bude nachystaný dětský program, v sobotu odpoledne zahraje cimbálová muzika a zpívající „tetičky z Ježova“ předvedou stloukání másla jak za starých časů. Nebudou chybět ani tradiční ovečky v ohradě, které budou nad akcí dohlížet a vše hlídat.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Mgr. Jiří Růžička byl položen dotaz

Cesta do Tibetu

Nic proti té cestě jako takové, ale je pravda, že jste na oslavu narozenin Dalajlámy letěli za peníze z našich daní dokonce snad vládním speciálem? A pokud ano, jaký má taková cesta pro nás jako občany přínos? A kolik nás přesně stála? PS: Podle mě by u každé zahraniční cesty z našich peněz měly být...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rozpočet 2026 ve znamení dokončení klíčových investičních projektů

22:42 Vyškov: Rozpočet 2026 ve znamení dokončení klíčových investičních projektů

Investice se leckdy překlápí do dalších let, protože jejich příprava je delší a vyžaduje pečlivou ko…