Mikulovskou Stezku svobody doplnil památník obětem železné opony

23.11.2014 18:20

Pamětní místo tvoří třiapadesát kovových stél, které jsou připomínkou lidí, kteří za totality zahynuli při pokusu nelegálně překročit hranice.

Mikulovskou Stezku svobody doplnil památník obětem železné opony
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

„Připomíná ty, kteří zbytečně zahynuli na hranicích Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska při překonávání státní hranice. Každá z třiapadesáti stél symbolizuje jednoho zabitého člověka," uvedl předseda občanského sdružení Paměť Miroslav Kasáček.

Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci sdružení Paměť, starostové partnerských měst Mikulov, Poysdorf, Laa an der Thaya, náměstek ministra kultury Miroslav Rovenský a mikulovský probošt Pavel Pacner, který památníku požehnal.

Odhalený památník, který jeho autoři pojmenovali Brána ke svobodě, doplní Stezku svobody, která na třinácti informačních panelech, umístěných podél pohraniční cesty, mapuje osudy lidí, kteří se za dramatických okolností pokusili překonat železnou oponu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mikulov.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…