Ministr dopravy Ťok navštívil Znojmo

03.05.2018 19:03

V rámci výjezdního zasedání vlády v jihomoravském kraji navštívil ministr dopravy Dan Ťok město Znojmo, kde se zajímal především o dostavbu znojemského obchvatu. Za doprovodu náměstka hejtmana Romana Hanáka a ředitele Ředitelství silnic a dálnic Brno Davida Fialy se ministr setkal s představiteli Znojma, konkrétně se starostou Janem Groisem, místostarostou Janem Blahou a radním a poslancem Davidem Štolpou, přímo na stavbě obchvatu.

Ministr dopravy Ťok navštívil Znojmo
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Pan ministr Dan Ťok se aktivně zajímal nejen o aktuálně stavěnou část obchvatu, ale i o následné etapy dostavby. Přislíbil rovněž pomoc při jednání s odpůrci obchvatu, kteří další etapy dostavby brzdí,“ řekl po jednání s ministrem dopravy Danem Ťokem starosta Znojma Jan Grois.

Aktuálně stavěná část obchvatu od tzv. kasárenské po únanovskou křižovatku probíhá podle plánu. Práce tu probíhají v současné době zejména na křižovatce Přímětická x Únanovská, kde by vše mělo být hotovo do 20. května. Letošní rok pak bude dále zejména ve znamení vybudování nového mostu přes Přímětickou ulici, které sice přinese nepříjemné dopravní omezení, pro chodce a cyklisty se ale podařilo vyjednat vybudování speciálního průchodu.

Setkání s předními představiteli v oblasti dopravy využil starosta Grois k vyřešení dalšího palčivého problému, který Znojmo pálilo. Znojmo bylo totiž jednou z uvažovaných objízdných tras pro kamiony v případě avizovaného uzavření mostu u Novomlýnských nádrží.

„Od začátku jsem byl proti tomuto záměru a bojoval jsem za to, aby tomu tak nebylo. Proto pro mě bylo obrovskou radostí a úlevou to, když mi dnes David Fiala, ředitel Ředitelství silnic a dálnic Brno, potvrdil, že kamiony přes Znojmo jezdit nebudou. Ředitelství silnic a dálnic tento problém vyřešilo jinak. A to tak, že na most umístí semafory a doprava tam bude takto regulována,“ dodal starosta Jan Grois.

Vybraná data ke stavbě obchvatu (od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu na https://youtu.be/uJU8JlLlc9Q.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…