Minulý týden se na pardubické radnici nesl v duchu oceňování

23.12.2020 15:18

Jak se již stalo tradicí, Pardubice každým rokem oceňují nejen své nejlepší sociální pracovníky a pedagogy, za skvělé výsledky za rok 2019 bývají odměňováni také žáci základních a středních škol. Ačkoli kvůli covidu v březnu nedošlo na slavnostní předání ve Východočeském divadle, o poděkování a finanční dar ani letos nikdo z oceněných nepřišel.

Minulý týden se na pardubické radnici nesl v duchu oceňování
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Účast v celorepublikových finále, obsazení předních příček v krajských kolech či reprezentace města na olympiádách nebo v národních i mezinárodních soutěžích. Právě za takové úspěchy získalo pamětní list a finanční odměnu celkem 39 žáků ze základních uměleckých škol, 77 žáků a 8 týmů ze základních škol a nižších gymnázií a 60 středoškoláků včetně studentů konzervatoře. Kritéria pro udělování cen, která město v minulém roce zpřísnilo, zůstala pro středoškoláky stejná, u žáků základních škol byla letos navíc rozšířena o umístění na 1. místě v okresním kole. Důvodem bylo, že se soutěže pořádané ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ke 12. březnu letos zastavily a žáci tak nestihli projít všemi koly.

„Epidemická situace nám bohužel neumožnila udělat předávání ocenění s tradičním galavečerem v divadle nebo Hronovické. Nechtěli jsme však vynechat alespoň osobní poděkování, v rámci omezení jsme tak po malých skupinkách ocenili pedagogy a sociální pracovníky v důstojné atmosféře na radnici. Byla to moc milá setkání, velmi si jejich práce vážíme a děkujeme jim za ni, bylo vidět, že je potěšilo, že jsme na ně nezapomněli, což bylo naším cílem,“ objasňuje náměstek primátora pro školství a sociální politiku Jakub Rychtecký s tím, že ocenění radnice žákům poslala přes ředitelky a ředitele jednotlivých škol, poděkování formou dopisu však dostali i všichni nominovaní.

Spolu s oceněním žáků pak jde samozřejmě ruku v ruce také ocenění pedagogů. Za rok 2019 bylo oceněno celkem 7 pedagogů a 3 ředitelé ze škol a dalších příspěvkových organizací zřizovaných městem. „Pro komisi není výběr těch nejlepších nikdy snadný, jelikož toto ocenění by si zasloužili všichni z navržených pedagogů. Nejen rodiče, ale právě také pedagogové často stojí za úspěchy svých žáků, dokážou je dostatečně motivovat a posouvat vpřed k jejich skvělým výsledkům,“ konstatuje předseda Komise pro výchovu a vzdělávání František Němec. Mezi oceněné pedagogy patří Renata Marešová z Lentilky – integrační školky a rehabilitačního centra, Lucie Tkačíková z MŠ Kytička, Helena Sochová ze ZŠ J. Ressla, Monika Hrabánková ze ZŠ npor. Eliáše, Tomáš Zářecký ze ZŠ Studánka, Eva Buršíková ze ZŠ Štefánikova, Roman Faltys ze ZUŠ Pardubice Havlíčkova, Naděžda Gregorová ze ZUŠ Pardubice Polabiny a Zora Hrabaňová z DDM Beta Pardubice. Cenu náměstka si přitom odnesl Filip Patlevič, ředitel dubinské ZŠ Studánka.

V případě zaměstnanců sociálních služeb bylo ocenění uděleno celkem 5 pracovníkům. I na ty přitom čekal pamětní list a finanční odměna, které si z radnice odnesli pracovníci Sociálních služeb města Pardubic Hana Vítková a Jiří Bek, dále byly oceněny Aneta Betlachová a Zdeňka Tomčalová z Oblastní charity Pardubice a Blanka Brandová ze Střediska rané péče v Pardubicích, na kterou čekala cena náměstka Jakuba Rychteckého. „Také sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách jsou v boji s pandemií v první linii, za rok 2020 by si navíc zasloužili obrovské ocenění úplně všichni, jsem rád, že se nám podařilo s ministerstvem vyjednat pro ně odměny,“ informoval náměstek Rychtecký. 

Školy mají možnost nominovat své nadané žáky pravidelně na konci školního roku nebo během měsíce září, o oceněných pak rozhoduje Rada města Pardubic, a to na základě doporučení Komise pro výchovu a vzdělávání. Co se ocenění pedagogů a ředitelů pardubických školských zařízení a pracovníků sociálních služeb týče, také v tomto případě o tom, kdo si ocenění spojené s finanční odměnou odnese, rozhoduje rada města na návrh příslušné komise. Všichni pedagogové, ředitelé a zaměstnanci sociální služeb, kteří byli letos oceněni, přitom budou následující rok dodatečně přizváni do Východočeského divadla Pardubice k oceňování pedagogů a sociálních pracovníků za rok 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.