Mladá Boleslav: Asistenti prevence kriminality budou spolupracovat s pracovnicemi odboru sociálních věcí

03.12.2023 16:29 | Tisková zpráva

Asistenti prevence kriminality, do jejichž pracovní náplně vedle mnoha dalších úkolů patří také dohled nad veřejným pořádkem, a přicházejí tedy do kontaktu například s lidmi bez domova, absolvovali setkání s pracovnicemi odboru sociálních věcí, které se zaměřují právě na práci se sociálně slabými. Výsledkem setkání bude bližší spolupráce a snaha zprostředkovat pomoc osobám, pobývajícím na ulici, které mají zájem svou životní situaci řešit.

Mladá Boleslav: Asistenti prevence kriminality budou spolupracovat s pracovnicemi odboru sociálních věcí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Setkání asistentů prevence kriminality a jejich mentora s projektovými sociálními pracovnicemi mladoboleslavského magistrátu proběhlo ve služebně asistentů v Havlíčkově ulici. Asistenti, působící v ulicích města v rámci dotačního projektu „Asistenti prevence kriminality ve statutárním městě Mladá Boleslav“, se při své preventivní činnosti a dohledu nad veřejným pořádkem zaměřují rovněž na problematiku bezdomovectví, která město dlouhodobě trápí.

Pomoc osobám bez domova a osobám sociálně slabým je zároveň jednou ze stěžejních aktivit sociálních pracovnic, které v letošním roce posílily Odbor sociálních věcí díky projektu „Rozšíření týmu sociálních pracovnic Magistrátu města Mladá Boleslav“.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10896 lidí

Společné téma svedlo oba zmíněné projekty, spolufinancované Evropskou unií, OP Zaměstnanost plus k vzájemné spolupráci. Projektové sociální pracovnice i asistenti prevence kriminality během setkání probrali své zkušenosti z praxe a zároveň možnosti vzájemné podpory. Jelikož právě asistenti prevence kriminality přicházejí často do kontaktu s bezdomovci a osobami v problematické životní situaci, mohou jim předat potřebné kontakty a nasměrovat je k odborné pomoci.

Tu pak zajišťuje právě Odbor sociálních věcí, který motivuje sociálně slabé, aby svou životní situaci řešili a nezůstávali bez střechy nad hlavou. Sociální pracovnice mohou dotyčným pomoci při jednání s úřady, řešením bydlení, hledáním zaměstnání či získáním čistého oblečení z mladoboleslavského Ošatníku.

Jak asistenti prevence kriminality včetně jejich mentora, tak i sociální pracovnice hodnotili setkání a oboustrannou výměnu informací kladně a věří, že si navzájem mohou pomoci při řešení každodenních situací ve městě.

Projekt „Asistenti prevence kriminality ve statutárním městě Mladá Boleslav“, reg. č. CZ.03.02.01/00/22_033/0002275 je zaměřen na vytvoření a udržení osmi pracovních míst asistentů prevence kriminality, kteří budou působit v rizikových místech a v lokalitách, ohrožených sociálním vyloučením v Mladé Boleslavi.

Projekt „Rozšíření týmu sociálních pracovníků Magistrátu města Mladá Boleslav“, reg. č. CZ.03.02.01/00/22_009/0000220 napomůže k rozvoji a profesionalizaci sociální práce v území a přispěje k sociálnímu začleňování sociálně vyloučených a sociálním vyloučením ohrožených osob, žijících na území ORP Mladá Boleslav.

Oba projekty jsou spolufinancovány Evropskou unií v rámci Operačního programu Zaměstnanost plus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…