Mladá Boleslav: Autobusy MHD jezdí v nouzovém režimu

05.02.2021 11:07

Od pátku 5. února funguje městská hromadná doprava v Mladé Boleslavi v takzvaném nouzovém režimu. Ačkoliv byla včas zavedena všechna potřebná hygienická opatření, nepodařilo se zamezit šíření onemocnění covid-19 mezi zaměstnanci.

Mladá Boleslav: Autobusy MHD jezdí v nouzovém režimu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Většina nakažených je bezpříznaková a nemá vážný průběh onemocnění. Dopravní podnik tak nemá v tuto chvíli dostatek řidičů pro zajištění běžného provozu. K prvnímu omezení se muselo přistoupit již v úterý 2. února, kdy začaly autobusy jezdit podle prázdninového režimu.

Pro veřejnost to znamená, že:

  • do 14. února jsou dočasně zrušeny všechny spoje linek s označením RA, RB, Bazén a po dohodě se Škoda Auto bude vynechán jeden spoj linky 31 v čase 5:02
  • všechny ostatní linky MHD jedou v prázdninovém režimu podle stávajícího jízdního řádu
  • spoje, které nepojedou, jsou v jízdních řádech označené negativní značkou 14
  • víkendový provoz zůstává nadále beze změn

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

Dopravní podnik Mladá Boleslav přijal všechna potřebná opatření, aby zamezil dalšímu přenosu onemocnění. Apeluje na své zaměstnance, aby dodržovali nošení respirátorů s označení FFP2 v budově Dopravního podniku a při řízení autobusů, kde to zákon nenařizuje, protože řidiči jsou od cestujících bezpečně odděleni sklem.

Veřejnost se nemusí obávat cestovat autobusy MHD, protože Dopravní podnik zavedl řadu efektivních bezpečnostních a hygienických opatření. Nicméně i tak vedení města doporučuje využívat MHD jen v nejnutnějších případech, pokud není jiná možnost, neboť zde stále hrozí nebezpečí nákazy jako v jakémkoliv jiném uzavřeném prostoru, kde se shromáždí větší množství lidí.

Denně dochází ke kompletní desinfekci všech autobusů a prostor podniku. Zaměstnanci mají přísný zákaz shromažďování, komunikovat musí pouze mobilem a vstup do budovy je umožněn pouze do šatny, WC nebo pro vyzvednutí jídla. Také platí zákaz návštěv.

Všichni zaměstnanci firmy byli ve čtvrtek 4. února otestováni na onemocnění covid-19. Toto testování bude nadále probíhat v pravidelném intervalu každý týden. Cílem je zamezit dalšímu šíření onemocnění mezi zaměstnanci Dopravního podniku.

Jízdní řády a další informace naleznete na webu Dopravního podniku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…