Mladá Boleslav: Budova bývalé katovny bude nově patřit městu

29.08.2019 15:36

Chátrající budova na křižovatce ulic Jaselská a Ptácká hyzdí lokalitu už řadu let. Její dosavadní majitel vlastní objekt bývalé katovny (nazývané občas i loretka) od roku 2012 a v plánu měl jeho přestavbu.

Mladá Boleslav: Budova bývalé katovny bude nově patřit městu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Tvrdí ovšem, že mu v tom brání masivní dopravní značení v těsné blízkosti, které by stínilo všem hlavním oknům. Proto nabídl tento objekt, který už se léta rozpadá, k odkoupení městu Mladá Boleslav. "Na zastupitelstvu jsme schválili odkoupení bývalé katovny za částku 360 tisíc korun. To je kupní cena, za niž objekt získal předchozí majitel. Jsem rád, že díky tomu, že je budova naše, se budeme moci postarat o zkulturnění tohoto frekventovaného města," vysvětlil primátor Raduan Nwelati.

Budova bývalé katovny na křižovatce Jaselské a Ptácké ulice

Doplnil také, že podle znalce, který dělal znalecký posudek nemovitosti, neumožňuje její současný stavebně technický stav bezpečné obývání, protože hrozí zřícení. Doporučuje tedy demolici. "Samozřejmě budeme postupovat ve spolupráci s odborníky včetně památkářů. Pokud doporučí zbourání, objekt strhneme a na jeho místě si dovedu představit zeleň," uvedl primátor Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…