Mladá Boleslav: Centrum duševního zdraví začne fungovat v Čechově ulici

12.09.2019 13:59

V Mladé Boleslavi začne působit Centrum duševního zdraví. Toto nové zařízení, které má sídlo u křižovatky ulic Čechova a Nerudova, čeká slavnostní otevření 24. září. Jedná se o společný projekt Psychiatrické nemocnice Kosmonosy a nestátní neziskové organizace FOKUS Mladá Boleslav, z.s.

Mladá Boleslav: Centrum duševního zdraví začne fungovat v Čechově ulici
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Centrum duševního zdraví je nová forma zdravotně-sociální služby pro lidi (a jejich rodiny), kteří se potýkají se závažným duševním onemocněním z okruhu psychóz, afektivních poruch či poruch osobnosti, a toto onemocnění je omezuje v běžném fungování a naplňování životních rolí. Multidisciplinární tým Centra duševního zdraví pomáhá individuálním přístupem lidem s duševním onemocněním v naplnění jejich potřeb a cílů v důležitých životních oblastech, služby jsou zaměřeny na zotavení (recovery) a podporu všech složek života duševně nemocných lidí – cílem služby je pomoci duševně nemocným lidem v udržení a podpoře samostatného života v komunitě.

Projekt Center duševního zdraví v České republice je financován Evropskou unií (Evropský sociální fond, OPZ) a Ministerstvem zdravotnictví České republiky jako jedna z klíčových aktivit procesu Reformy psychiatrické péče v České republice.

V úterý 24. září od 10 hodin proběhne slavnostní otevření centra pro zvané hosty, od 14 hodin bude centrum otevřeno pro širokou odbornou a laickou veřejnost, pozváni jsou např. zástupci sociálních služeb v okrese Mladá Boleslav, provozovatelé ambulantních zdravotnických služeb atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…