Mladá Boleslav: Chystá se kontrola nelegálních ubytovacích kapacit

26.08.2019 13:51

Nejen nelegální ubytovny, ale i byty v domech na území Mladé Boleslavi se dostanou do hledáčku města při kontrole nelegálních ubytovacích kapacit.

Mladá Boleslav: Chystá se kontrola nelegálních ubytovacích kapacit
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Do akce bude výrazným způsobem zapojena i Finanční správa, která je povinna prověřovat všechny podněty související s možnými daňovými úniky. "Jednat se bude zejména o byty, u nichž dochází k opakovanému rušení nočního klidu nebo narušování soužití s ostatními obyvateli domu. Finanční správa na základě konkrétních podnětů prověří, zda je pronajímání bytů jednotlivými vlastníky přiznáváno jako příjem ke zdanění nebo zda se jedná o činnost v rozporu se zákonem," řekl náměstek primátora Robin Povšík, který v minulém týdnu o plánu zdejší radnice jednal s místopředsedkyní vlády a ministryní financí Alenou Schillerovou.

"Paní ministryně o náš záměr projevila zájem a v nejbližší době se sejdeme na další schůzce, které se budou účastnit i další specialisté. Celou kontrolní akci rozjedeme nejdéle v řádu týdnů a budeme postupovat skutečně komplexně," vysvětlil náměstek primátora Povšík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…