Mladá Boleslav: DDM Na Výstavišti bilancoval sezónu

31.08.2017 11:30

Dům dětí a mládeže Na Výstavišti má za sebou sezónu plnou významných změn i komplikací, ale přesto se může pochlubit velkým zájmem dětí o různé kroužky a kluby, ale i řadou úspěšných velkých akcí pro veřejnost, vzdělávacích programů pro školy i pořádnou porcí úspěšných letních táborů. Informace o právě končící sezóně v úterý poskytla ředitelka DDM Alena Holíková.

Mladá Boleslav: DDM Na Výstavišti bilancoval sezónu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Mezi nejvýznamnější události uplynulé sezóny patří změna na postu ředitelky DDM, kdy Hanu Sukovou Pelantovou vystřídala Alena Holíková. Na konci školního roku také DDM ukončilo činnost svojí pobočky v Benátkách nad Jizerou a v Mnichově Hradišti se na zhruba a půl roku zdejší pobočka přemístila do provizorních prostor. Poté dostane krásné prostory v nově plánovaném komunitním centru.

Přes všechny zmíněné komplikace nabídl DDM v uplynulé sezóně bezmála 80 kroužků a klubů, které navštěvovalo 86 dětí. Uspořádal celkem 218 akcí pro veřejnost za účasti více jak 14 000 návštěvníků. Jak zdůraznila ředitelka Holíková, současný DDM už dávno není jen místem, kam lze odložit na odpoledne dítě. Kromě celé řady kroužků plní tato krajská instituce i celou řadu vzdělávacích programů a pro školy jich uspořádala 274 s účastí 7000 dětí.

DDM Na Výstavišti je také silný v práci s talentovanou mládeží a s pořádáním řady přehlídek a soutěží. Těchto akcí uspořádal 75 pro 13 000 účastníků.

Loni se také v rámci DDM rozjely nové aktivity Městského parlamentu dětí a mládeže v Mladé Boleslavi i Mnichově Hradišti:
Během roku zajistil DDM celkem 33 táborů a pobytových akcí, z toho úctyhodný počet 20 letních táborů. POdle vedení instituce se zvýšil i počet kladných hodnocení rodičů na kvalitu táborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…