Mladá Boleslav: Desítky otužilců se vykoupaly na Štědrý den v Jizeře

25.12.2019 11:57

Desítky otužilců širokého věkového rozpětí se na Štědrý den dopoledne s chutí ponořily do chladných vod řeky Jizery v Podlázkách na kraji Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Desítky otužilců se vykoupaly na Štědrý den v Jizeře
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Této tradice, která se zde datuje od roku 2006 a již několik let fungovala spontánně, se letos ujal otužilecký klub z Mladé Boleslavi. Odvážní muži, ženy i teenageři se koupali ve vodě teplé 5,2 stupně a při venkovní teplotě 5 stupňů nad nulou.

Někdo se ve vodě spíše jen smočil a spěchal ven, jiní se do Jizery opakovaně vraceli a vydrželi zde plavat či pobývat i delší dobu. Pro všechny zájemce byl připraven i teplý čaj.

Zároveň se přítomní otužilci i několik stovek diváků mohli dozvědět, že v sobotu 18. ledna budou na Jizeře u Krásné louky závody zimních plavců, na které se již přihlásilo 250 borců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…