Mladá Boleslav: Díky změně územního plánu se u Radouče stavět nebude

02.06.2020 13:59

Vedení města již dříve deklarovalo snahu zachovat rozsáhlý travnatý pozemek u Svojsíkovy ulice a lokality Radouč a nedovolit zde další zástavbu. Vlastníkem pozemku je stát, který chtěl pozemek v dražbě prodat.

Mladá Boleslav: Díky změně územního plánu se u Radouče stavět nebude
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Již dříve zde město proto vyhlásilo územní uzávěru. Nyní celý proces vyvrcholil na jednání zastupitelstva, které 29. května schválilo změnu územního plánu. Tím se změnil stávající regulativ pro funkční využití této parcely z dosavadního hromadného bydlení na sídelní zeleň veřejnou. "Podařilo se tak zabránit tomu, aby zde někdo stavěl domy. To je určitě dobrá zpráva nejen z pohledu vedení města, ale i občanů žijících v okolních domech," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

"O tento pozemek, který patří státu, jsme se dlouhodobě ucházeli, Všimli jsme si, že stát vypsal výběrové řízení na odkup a v té situaci by se dalo na pozemku stavět. Následovalo několik dalších kroků, které bylo potřeba udělat, abychom tomu zabránili. Rada města vyhlásila stavební uzávěru, dále jsme jednali se státem o mořnosti získání pozemku, pokud možno bezplatně. A dál jsme řekli, že změníme územní plán. Schválením změny územního plánu na jednání zastupitelstva to pro všechny znamená to, že na tomto pozemku nepůjde postavit žádná budova pro bydlení," řekl náměstek Bouška.

Lidé z okolí se obávali, že nějaký investor zde postaví velký dům, a znemožní tak volný výhled na lokalitu Radouč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…