Mladá Boleslav: Do města míří světová přehlídka inovátorů, kutilů a vynálezců

30.07.2019 12:09

Mladá Boleslav Mini Maker Faire oživí 21. a 22. září starou industriální halu za střední průmyslovou školou. Interaktivní program a zajímavé přednášky nabídne také Vzdělávací centrum Na Karmeli, kromě toho festival představí přes 20 kutilů 21. století, takzvaných makerů. Vystavovat zdarma může ale úplně každý, kdo něco tvoří a chce se o to podělit s ostatními.

Mladá Boleslav: Do města míří světová přehlídka inovátorů, kutilů a vynálezců
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Maker Faire je oslava všech kreativních lidí, tvůrců, kutilů, bastlířů a vynálezců, která se bude konat i v Mladé Boleslavi. Tento nový formát, který přirozeným a nenásilným způsobem představuje možnosti technického a digitálního vzdělání, propojuje moderní technologie s klasickými řemesly a motivuje nejen děti k vynalézavosti a tvořivosti.  

Světový festival Maker Faire měli lidé v České republice možnost navštívit již třikrát. Kromě dvou pražských akcí, jejichž návštěvnost v roce 2018 i 2019 překročila 10 000 lidí, proběhl i regionální formát akce Maker Faire v Plzni. Koncept se setkal s úspěchem i tam a 2 500 návštěvníků potvrdilo zájem o toto téma. Na podzim proběhne poprvé i zastávka v Brně.  

“Po několika vydařených Maker Fairech jak z hlediska přihlášených vystavujících tak počtu návštěvníků, si myslíme, že Mladá Boleslav je dalším městem, kde se setkáme se zájmem lidí o moderní technologie, tvoření, ale i řemesla. Naši domněnku plodného prostředí podporuje samotné sídlo firmy Škoda Auto, která k tomu vychovává své studenty, a také aktivity Vzdělávacího centra Na Karmeli,” sděluje Ondřej Kašpárek, organizátor a člen iniciativy Make More.  

Mladá Boleslav Mini Maker Faire je otevřen všem kutilům, vynálezcům a tvůrcům, kteří mají chuť ukázat, co tvoří v dílnách, ateliérech nebo třeba jen u sebe garáži. Tito makeři na festivalu představují formy tvoření od nejrůznějších technologií až po tradiční řemesla. Hlásit se mohou stále na webu a vystavovat zcela zdarma. Přihlásit se můžete ZDE.

Návštěvníci všech věkových kategorií i zájmů si na Maker Faire přijdou na své. Ať se jedná o studenty, rodiny s dětmi či seniory, akce probudí kutilského ducha, který má v Česku velkou tradici, v každém. “Už teď se mohou návštěvníci těšit na bohatý program. Většina vystavujících má připravené interaktivní instalace a praktické workshopy, na kterých si lidé mohou technologii vyzkoušet a pochopit ji. To je také hlavní idea festivalu, který bude v Mladé Boleslavi pro všechny návštěvníky přístupný zdarma,” prozrazuje Kašpárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…